Hva er tillegg?

Denne artikkelen tar for seg hva tillegg er i Svenn og hvordan du kan bruke det.

Plan: Alle

Oppsett: Admin

I Svenn er tillegg laget for å dekke alle former for godtgjørelse dine ansatte har, som går utover tradisjonell timebetaling og overtid.

NB! For at tillegg skal fungere, må det være tilknyttet en lønnsart.

Hvordan setter jeg opp tillegg?

For å sette opp tillegg, må du først gå til innstillinger i menyen til venstre, og så trykke tillegg

Tillegg har tre felt:

1. Navn - Beskrivelse av tillegget

2. Lønnsart - Lønnsarten som styrer satsen til tillegget

3. Type - Typen tillegg ( regnes det ut basert på timer eller antall? ).

Tips: Vi har andre guider for oppsett av dette for tillegg som regnes ut basert på antall:

• Reise- og gangtid
  • Godtgjørelse for lass

Du kan også bruke tillegg av typen enhet til å føre godtgjørelse for bom, dietter, osv.

Det første steget i oppsett av tillegg, er at vi har opprettet de nødvendige lønnsartene. Sjekk ut denne artikkelen for oppsett av Lønn og lønnsarter.

La oss lage et tillegg for rollen BAS.

Når vi har trykket på tillegg i menyen til venstre, så oppretter vi et tillegg ved å trykke på opprett og deretter fylle inn et beskrivende navn, kobler det opp mot en lønnsart, og velger typen tid.

Når dette tillegget er lagret, kan det brukes av de ansatte til å registrere tilleggene sine. Alle timer ført på tillegget blir nå automatisk summert i alle rapporter, og i integrasjonsfilene vi har til lønn.

Faste tillegg

Faste tillegg er en måte å sette opp tillegg som automatisk opprettes på alle timeføringer en ansatt registrerer.

BAS-tillegg er et godt eksempel på dette, da ofte ansatte som har krav på BAS-tillegg, får dette på alle, eller de fleste, timene de jobber.

For å sette opp faste tillegg må du gå til ansatte i menyen til venstre, og så trykke på den ansatte du ønsker å sette opp tillegget for og deretter fanen lønn.

NB! Husk å trykke legg til tillegg etter at du har valg tillegget.

Når du har satt opp dette tillegget, vil det automatisk komme med på timeføringene til den ansatte, og automatisk få  tidsperioden som timeføringen har som fra- og til tid. Den ansatte kan enkelt fjerne tillegget fra timeføringen, de gangene tillegget ikke skal være med.

Føring av tillegg i timeføring

Tillegg føres i samme skjemaet som timene registreres.

Klikk på registrer timer i hurtigmenyen, eller gå til timeregistrering fra hjem-skjermen.

Sett periode for timeføringen som normalt.

Scroll så ned til feltet tillegg

Ettersom faste tillegg allerede var satt opp, ble dette tillegget automatisk lagt til og får samme tidsperiode som timeføringen i fra- og til tid for tillegget.

Hvis ikke faste tillegg hadde vært satt, og den ansatte skulle lagt dette til, måtte dem ha trykket legg til tillegg.

Velg så tidsperiode, enten fra- og til tid eller hele perioden for timeføringen, og trykk arkiver.

Rapporter

Når du tar ut rapporter vil tilleggene bli summert i rapporten, og kan enkelt sees i oppsummeringen. Enten per ansatt eller totalt for alle i bedriften:

Tips: Husk at kolonne for tillegg må være slått på.

Filintegrasjonene våre, som visma lønn, nettlønn, osv., vil ta med tillegget og beregne per lønnsart, slik at import er enkelt til det systemet dere bruker.

Fikk du svar på det du lurte på? Hvis ikke, ta kontakt med oss på chatten nederst i høyre hjørne eller send oss en e-post på support@svenn.com så hjelper vi deg 🔨