Tripletex: Slå på integrasjonen

I denne artikkelen går vi gjennom hvordan du slår på integrasjonen mellom Svenn og Tripletex.

Abonnement: Start, Smart og Proff
Rolle: Alle

Slå på Tripletex

Gå til "Markedsplass" i menyen til venstre i Svenn, bla ned til "Tripletex" og trykk "Slå på":

For å slå på Integrasjonen trenger vi en API-nøkkel som vi kan hente fra Tripletex.

Gå til profilen din i Tripletex og trykk "mer" og deretter "API-tilgang"

Trykk på knappen "Ny brukernøkkel". Huk av "Tilpasset oppsett" og "Alle tilganger". Skriv inn Svenn i feltene som sier Applikasjonsnavn og "Gi nøkkelen et navn".

Trykk så "Opprett nøkkel".

Svenn vil dessverre ikke dukke opp hvis du søker på applikasjon i Tripletex, så det er viktig at man trykker på tilpasset oppsett og fyller ut detaljene under.

Tripletex oppretter så en API-nøkkel som du må kopiere.

Gå tilbake i Svenn og lim inn API-nøkkelen under feltet "Tripletex API-token"

Deretter trykker du "slå på".

Hvis API-nøkkelen er korrekt, vil du få en melding om at Tripletex-integrasjonen er slått på, og du kan se at statusen har endret seg til "Gjennomgang".

Vi i Svenn blir da varslet om at du ønsker å slå på integrasjonen og vil ta kontakt med deg for videre oppsett.

Når vi får beskjed om at du har skrudd på integrasjonen, så vil vi dobbeltsjekke at du har kontrollert alle kundenummer, prosjektnummer og ansattnummer.

Når integrasjonen blir slått på så vil vi slå sammen alle prosjekter, kunder og ansatte med samme nummer, det er derfor viktig at dette er gjort av deg, slik at ikke noe blir slått sammen feil.

Det at vi må godkjenne er et kontrollpunkt som sikrer at kunder ikke slår på integrasjonen ved en feiltagelse. Det vil ikke skje noen synkronisering eller lignende, før vi har godkjent og aktivert integrasjonen fra vår side.

Hvis integrasjonen er aktivert korrekt, vil den endre status til "gjennomgang". Vi tar kontakt med deg løpende for videre oppsett.

Du vil om få strakser motta en e-post fra oss hvor du må bekrefte at du ønsker å aktivere integrasjonen - når vi har mottatt bekreftelsen fra dere vil vi aktivere synkroniseringen og du vil se at prosjektene, kundene og de ansatte begynner å dukke opp i Svenn.

Synkronisering

Når vi har godkjent forespørselen starter synkroniseringen og skjer i to steg:

1. Synkronisering av prosjekter, ansatte og kunder fra Tripletex til Svenn.

2. Synkronisering av prosjekter, ansatte og kunder som ikke ble påvirket i steg 1 til Tripletex.

Kort fortalt: Alt som overlapper blir koblet sammen, alt som finnes i Svenn blir opprettet i Tripletex, og alt som finnes i Tripletex blir opprettet i Svenn.

Synkronisering mellom systemene skjer i sanntid etter dette, og vi oppdaterer kunder, prosjekter og ansatte med en gang en oppdatering skjer i ett av systemene.

Les mer om synkroniseringsreglene her

For at kunder skal synkes fra Svenn til Tripletex må EPOST - EPOST ligge som fakturautsendelse i Tripletex.

Logger ved feil

Hvis du noen gang opplever at endringer du har gjort, eller nye kunder/prosjekter du har opprettet, ikke blir med over i den andre løsningen, skyldes det ofte at regler gitt av systemet stopper endringen fra å finne sted.

"Hvorfor kom ikke den kunden over?"

"Hvor er prosjektet jeg nettopp lagde i Tripletex?"

For å gjøre det enklere å finne svar, har vi laget et system som forteller deg hva som er årsaken til at en synkronisering ikke gikk som ønsket.

Feilmeldingene gir deg tilbakemelding som hjelper deg å finne årsaken til at ikke endringen har blitt oppdatert:

For å se disse loggene, må du navigere deg til "markedsplass", bla ned til "Tripletex", og så trykke "Logg"-fanen: